Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΔΙΕΥΚΡΥΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ-ΑΙΘΕΡΙΚΌ και ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ




Μέσα από την ανάλυση των σωματων που κάθε ένας από σας έχει την δυνατότητα να ενεργοπιησει, θελουμε να σας δώσουμε ορισμενες, ιδιαίτερα σοβαρες διευκρυνησεις, που θα σας βοηθησουνε ιδιαίτερα να κατανοήσετε τη καταντια που μέχρι τώρα η ανθρωπότητα ζει.
Όπως σας έχουμε προαναφέρει, όλες οι μορφές μες στο σύμπαν είναι σε διαρκή κινηση με μοναδικό σκοπό την εξέλιξη - ανέλιξη και την επιστροφή όλων των μορφών από κει που ξεκίνησαν στον υπέρ-Νου - δημιουργό - Θεό.
Τα πάντα είναι σε μια διαρκή κίνηση.
Ακριβώς έτσι γίνεται και στα όντα με νοημοσύνη που στον πλανήτη σας ονομάζεται ανθρώπινο γένος.
Από τη στιγμή που ενταχθήκατε σ' αυτή την εξέλιξη, αυτό που σας έχουμε πει σχετικά με την ενεργοποίηση των σωμάτων, στην πραγματική του διάσταση είναι να υφάνετε εσείς οι ίδιοι σαν την αράχνη αυτά τα ανώτερα σώματα.
Αυτό σας το λέμε γιατί ο εγκλωβισμός σας στον αστρικό κόσμο, και η διαδρομή σας από τον αστρικό στο φυσικό κόσμο, αυτόματα καταδεικνύει ότι σίγουρα όλοι σας έχετε υφάνει το αστρικό (όστρακο) σώμα σας και φυσικά με αυτό το σώμα δε μπορείτε να ελευθερωθείτε.
Το αστρικο σας σώμα κατανοήτε πλέον ότι το έχετε υφάνει από όλες τις στραυλές γνώσεις που έχετε πάρει από όλες τις εξουσίες, με απώτερο σκοπό αυτό που πλέον γνωρίζετε, να σας ελέγχουν απόλυτα το νου.
Για να υφάνετε από το νοητικό σώμα και πιο πάνω, πρέπει οπωσδήποτε να υφάνετε, όπως το λέει και η λέξη, πρώτα το νοητικό σώμα.
Όμως, σας έχουμε διευκρυνήσει ότι πρέπει να ενεργοποιήσετε - υφάνετε το ανώτερο νοητικό σώμα, διότι αν σταματήσετε στην ύφανση τυ κατώτερου νοητικού σώματος, τότε εγκλωβίζεστε στα συστήματα του Μαυροψύχη (ηγεσίες, επιχειρηματίες και έμποροι πάσης μορφής).
Επειδή ακριβώς δεν έχετε ενεργοποιήσει σε αυτό το σημείο τον ανώτερο νου, κάθε μία πράξη από εσάς έχει σαν πρώτο στοιχείο το οποιδήποτε εγώ σας.
Εφόσον σ' εκείνο το κομβικό σημείο δεν προσπαθήσετε να υφάνετε με την έλλειψη του εγώ το ανώτερο νοητικό σώμα, είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι, υπηρετείτε το παγκόσμιο σύστημα μαυρίλας και κατ' επέκταση συμμετέχετε στην καταδυνάστευση της ανθρωπότητας.
Η ζωή σας, η υγεία σας, ο θάνατος σας, είναι ένα συνεχες τρενακι μεταξύ φυσικού, αιθερικόυ και αστρικου σώματος. Την απελευθερωση σας σάς την καταγραψαμε.
Όμως αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα ήταν και είναι αυτό το τρενακι. Φυσικοαιθερικό σωμα ίσον φυσικη ζωή με υγεία ή αρρώστια, αστρικο σώμα ίσον θάνατος χωρίς φυσικό σώμα.
Ένα πολύ μεγάλο δεδομενο που πρέπει να προσεξετε, είναι τα ναρκωτικά. Επειδή ακριβώς οι νεκροθάφτες της εξέλιξης της ανθρωπότητας σας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και απόλυτο τελμα, κυκλοφορανε δήθεν παράνομα (αλλά με τις ευλογιες του Μαυροψλυχη) ναρκωτικες ουσίες που σας οδηγούν σε παραισθησεις και φυσικά, παντελη έλλειψη της αντιληπτικοτητας για το τι συμβαίνει γύρω σας στο φυσικό κόσμο.
Αυτό που κάνετε παίρνοντας ναρκωτικά και μέσα από αυτή την πίεση νομίζετε ότι ξεφευγετε από την πίεση των στημένων εξουσιών, αλλά εγκλωβιζεστε ακόμα περισσοτερο.
Αυτοί οι κοσμοι που οδηγήστε μέσα από την παραλυση της συνειδητοτητας σας, και βλεποντας δήθεν χρώματα ή ανέμελους κόσμους, είναι ο κόσμος των μουρμουλικιων ή δαιμονιων, που υπάρχουν μοιριαδες γύρω σας, ή δαιμόνια του τελευταιου σκαλοπατου από τον αστρικο κόσμο, αυτό που σας είχαμε περιγραψει πιο πάνω, και μπορείτε να δώσετε και την ονομασία "κολαση".
Ενώ εσείς νομιζετε ότι έχετε ξεφύγει από τις εξουσίες που σας πιεζουν φυσικά εσκεμμενα και με δολο, κυριολεκτικά με την δήθεν λυση για εσάς με τη ληψη των ναρκωτικων ουσιων, είσαστε πλέον παραδομενοι 100% στα μουρμουλικια - δαιμόνια, που σας έχουν εγκλωβίσει για όλη την συγκεκριμένη σάρκωση σ' ένα ρουφηγμα της ενέργειας χωρίς όριο, και μετά το φυσικό σας θάνατο, αφού δεν έχετε εργαστει καθόλου προς την πνευματική κατεύθυνση, να σας ξαναπεριμενουν σαν πελατες για να σας ρουφανε ξανά και ξανά την ενέργεια σας.
Μια ίδια διευκρινηση σχετικά με το κοματι αυτού του ανθρώπινου σώματος, όταν αφηνεις το φυσικό σου σώμα (θάνατος), οι ψυχές που είναι πολύ φιλήδονες και προσκολημενες στην υλη, δεν έχουν την δυνατότητα να σπασουν το κελυφος του αιθερικόυ σώματος. Κι 'Έτσι γυρνανε γύρω σας προσκολημενες στην γη. Χωρίς φυσικό σώμα έχουν μετατραπεί σε δαιμόνια - μουρμουλικια, και η μεγαλύτερη τροφή γι αυτούς είναι πρώτα από όλα αυτοί που παίρνουν ναρκωτικά.
Είστε κυριολεκτικά ερμαια τους. Έχετε παραδοθεί στο χειρότερο εχθρό που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Δεν έχετε την λογική να μπορείτε να αντιδράσετε.
Όλοι οι υπόλοιποι που πέφτουν σε λάθη ή αλλιώς εγκλωβισμούς, όπως οι στημένες εξουσίες, οι έμποροι όπλων και ναρκωτικών, η πορνεία, η παιδοφιλία, ομοφυλοφιλία, ζήλεια, εγωισμοί, φθόνος, κ.α., όλοι αυτοί που κάνουν φυσικά το χειρότερο για τον εαυτό τους, βαστανε κομμάτι του νου, που μπορούν να τα αλλάξουν όλα στον εαυτό τους. Να ζητήσουν συγχώρεση από τον Πατέρα, να ξεχρεώσουν το κάρμα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει (δυσαρμονία - αρμονία), και μετά με τον νου τους ελεγμένο να προχωρήσουν στην πνευματική οδό.
Σε εσάς όμως, που είστε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ακόμα και αυτή η μια ευκαιρία, την έχετε πετάξει στα σκουπίδια. Πιστεύοντας ότι ξεφύγατε από το σύστημα μέσα από τις παραισθήσεις των ναρκωτικών ουσιών, σε κάτι τόσο πολύτιμο όσο η σάρκωση σας, από τη στιγμή που εμπλακήκατε από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και συνεχίσατε τη χρήση τους όλο και πιο βαθιά (δηλ πιο βαριές ναρκωτικές ουσίες), παραδοθήκατε χωρίς να το καταλάβετε σε αυτόν που τυραννά τον πλανήτη σας με άλλο τρόπο.
Να σας το γράψουμε πιο απλά δεν γίνεται. Εάν συνεχίσετε να βρίσκετε δήθεν λύση μέσα από την χρήση των ναρκωτικών ουσιών, να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ο Μαυροψύχης σας κυρίεψε ολοκληρωτικά. Φυσικά, γι' αυτό οι ναρκωτικές ουσίες στο πλανήτη σας είναι συνυφασμένες με περίεργες μουσικές (metal μουσική) με σκοτεινούς χώρους και συνθήκες αποπροσανατολισμού σε δήθεν ωραίους κόσμους.
Πλέον γνωρίζετε, και εσείς αποφασίζετε για την συνέχεια των επιλογών σας για την δική την ζωή.
Μέχρι τώρα σας έχει δοθεί πολύ υλικό και σας έχουν καταδειχτεί με πολύ απλό τρόπο τι ακριβώς έχει γίνει στο δικό σας φυλακισμένο πλανήτη. Από τον Μαυροψύχη, τα ανύπαρκτα χρήματα που εκδίδει, οι στημένες εξουσίες που τον υπηρετούν και όλα αυτά που σκοπό έχουν την απόλυτη δουλεία σας και αφετέρου να χάσετε τελείως τον προσανατολισμό σας.
Όλα αυτά τα οποία αντιλαμβάνεστε, μπορείτε να τα αντιλαμβάνεστε με μια προϋπόθεση. Αυτή είναι να κατέχετε το φυσικό σας σώμα. Επομένως, είναι ύψιστης σημασίας να το προσέχετε να το φροντίζετε και φυσικά πάντα να το έχετε σε υγεία.
Αφού σας ξεκαθαρίσαμε ότι εγκλωβίζοντας τον Μαυροψύχη στο νου σας με όλους τους υπηρέτες του, και αφού πλέον γνωρίζετε ότι το κλειδί των κλειδιών είναι να έχετε υπό τον απόλυτο σας έλεγχο του νου και αμέσως μετά να φροντίζετε εσείς να έχει το σώμα σας υγεία.
Όλο το σύστημα υγείας που έχει εφαρμοστεί σήμερα στον πλανήτη σας, έχει μοναδικό σκοπό να σας εγκλωβίσει. Έχει περάσει στο νου σας η εν-τύπωση ότι παίρνοντας ένα χάπι ή κάνοντας μια ένεση ή πηγαίνοντας στο γιατρό για να σας εξετάσει, ουσιαστικά εμπιστεύεστε το σύστημα που σκοπό έχει τη δουλειά σας με όλα τα γνωστά αποτελέσματα.
Όλες οι φαρμακευτικές εταιρίες, που είναι υπηρέτες του συστήματος, μεταξύ των πολλών που κάνουν έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα και ταυτόχρονα έχουν έτοιμη και τη λύση. Σε μια άλλη σύγχρονη μάστιγα της ανθρωπότητας όπως ο καρκίνος, σας οδηγούν σε χημικοθεραπείες, αν και γνωρίζετε ότι ελάχιστοι έχουν επιζήσει από χημικοθεραπείες, και το πιο σοβαρό απ όλα είναι ότι οι γιατροί που γνωρίζουν για την επίδραση των χημικοθεραπειών δεν την εφαρμόζουν στον εαυτό τους όταν υπάρχει πρόβλημα καρκίνου.
Συνεχώς, σας δίνονται λαθεμένες γνώσεις και κατευθύνσεις και φυσικά στρεβλά αποτελέσματα.
Και φυσικά όλοι εσείς με ακυρωμένο το νου σας, προσπαθείτε συνέχεια να ακολουθείτε το τσοπάνο.
Όλη η εύκολα από το σύστημα χειραγώγηση σας, οφείλεται 100% στην εσκεμμένα λανθασμένη γνώση που σας έχουν δώσει.
Το φυσικό σας σώμα είναι σαν μια μπαταρία που αδειάζει και μέσα από την ηρεμία του νου, από την τροφή και από τις συνθήκες διαβίωσης, αυτή η μπαταρία φορτίζει ή αδειάζει εντελώς.
Φυσικά, όταν αδειάσει εντελώς, μιλάμε για θάνατο.
'Έτσι, είναι ασύλληπτα σημαντικό να γνωρίζετε ότι και η πιο μικρή μπουκιά τροφής που θα βάλετε μέσα σας, πρέπει να σας γεμίζει την μπαταρία. Βέβαια, πολλοί που καπνίζετε, μέσα από τις εθιστικές ουσίες που έχει το τσιγάρο, όπως η νικοτίνη, νομίζετε ότι έχετε ενέργεια. Όμως ουσιαστικά αυτό είναι αυτοκτονία, γιατί βουλώνουν οι κυψέλες στους πνεύμονές σας, δεν εισρέει αρκετό οξυγόνο για να καθαρίζουν οι πνεύμονές σας, όποτε αυτόματα αρχίζουν πάσης μορφής προβλήματα στο σώμα σας (κυκλοφορικό, καρδιά κλπ).
Ακόμα, και αυτό που ονομάζεται επιστήμη της ιατρικής, έπειτα από 15 - 20 χρόνια, οι γιατροί δεν έχουν κανένα επίσημο μάθημα διατροφής στην υλη τους, φυσικά όχι κατά λάθος, πάρα μόνο προσπαθούν να σας κάνουν καλά μόνο με τα χάπια ή τις ενέσεις. Και το τραγικό και αστείο είναι ότι ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη! Ο όποιος ξεκάθαρα είχε πει "η τροφή μου είναι το φάρμακο μου και φάρμακο μου να γίνει η τροφή μου".
Μετά λοιπόν την αστειότητα των επιστημών - γιατρών του συστήματος, έχουμε δυο άλλες κατηγορίες επιστημόνων που διδάσκονται από διαφορετικά πανεπιστήμια, όχι τυχαία, που είναι οι διαιτολόγοι και γυμναστές. Και μετά από όλη αυτή την εσκεμμένα διαίρεση, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον για την υγεία σας, είτε κατασταλτικά είτε προληπτικά.
Για την τροφή σάς αναφέρουμε:
1) πρέπει να τρώτε οποιαδήποτε τροφή που πραγματικά σας προσφέρει μέσα ενέργεια και η ενέργεια αυτή είναι ενωμένη με την έννοια των θρεπτικών συστατικών.
Τροφή που σας δίνει μόνο θερμίδες και είναι νεκρή από θρεπτικά συστατικά, εάν είναι δυνατόν, μην την αγγίζετε ποτέ.
2) ποτέ μην τρώτε παραπάνω από αυτό που χρειάζεστε, επικαλούμενοι βουλιμία ή οτιδήποτε άλλο. Είναι μείζονος σημασίας για σας να ακολουθείτε την μέση οδό του Βούδα, ή το "παν μέτρον άριστον" των αρχαίων Ελλήνων.
Οδηγίες σχετικά με τη τροφή

Το ανθρώπινο σώμα σας λειτουργεί μόνο με τις εξής 3 κατηγορίες θρεπτικών συστατικών.
1 πρωτεΐνες - 2 υδατάνθρακες - 3 λίπη. Αφού σας εξηγήσουμε που τα βρίσκετε αυτά τα τρία θρεπτικά συστατικά, τι σας προσφέρουν και ποιες είναι οι ποσότητες που μπορείτε να καταναλώσετε, πρέπει να θυμάστε πάντα, ότι αυτά τα θρεπτικά συστατικά, εάν δεν είναι πλημμυρισμένα από βιταμίνες και κυρίως μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, [τα οποία ιχνοστοιχεία είναι μεταλλικά στοιχεία, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες, τα θρεπτικά συστατικά είναι άχρηστες τροφές, νεκρές τροφές και σας οδηγούν στην παχυσαρκία και στην ασθένεια.
Για να βρείτε τις τροφές που περιέχουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, δεν χρειάζεται να ψάξετε ιδιαίτερα, αρκεί οι τροφές αυτές, να μην είναι μεταποιημένες από την μάννα γη π.χ. τα δημητριακά [σιτάρι, καλαμπόκι, σίκαλη, βρώμη, κ.ά.], είναι μια τεράστια τροφή σε θρεπτική αξία, στα οποία υπάρχουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία.
Όμως, ενώ οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία βρίσκονται στο φλοιό των δημητριακών, ακόμα μια φορά το σύστημα, έρχεται και αφαιρεί το φλοιό, τον οποίο χρησιμοποιεί στις παιδικές τροφές, σαν το ανθρώπινο σώμα μόνο σε εκείνη την ηλικία χρειάζεται αυτά τα ασύλληπτα σε αξία συστατικά και το μέσα από το φλοιό το οποίο είναι σχεδόν με μηδαμινή θρεπτική αξία αναμεμειγμένο με συντηρητικά γίνεται αλεύρι, γίνεται τροφή, με όλες εκείνες τις συνέπειες, οι οποίες έχουν να κάνουν με παχύσαρκα και ασθενή σώματα.
Μάλιστα σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κάθε άνθρωπος που θα αρρωστήσει είναι αλληλένδετος με τα γονίδια του, δηλαδή μέσα στην οικογένειά του εάν υπάρχει η προδιάθεση για αρρώστιες καρδιά, κυκλοφοριακό, σάκχαρο, κ.λ.π.
Έτσι κάνετε πράξη να μην τρώτε ποτέ, ούτε για μια φορά, τροφές, οι οποίες είναι δοσμένες από το σύστημα για να σας αρρωστήσουν. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε, ότι μέσα από το σώμα σας μπορείτε να εκδηλωνόσαστε, να κάνετε διαχείριση εμπειριών και να προσπαθείτε για την πνευματικότητά σας. Αυτό, μπορεί να γίνει με τον καλύτερο τρόπο, μόνο όταν είσαστε υγιείς. Επομένως αντιλαμβάνεστε εύκολα, ούτε έστω για μια φορά να μην τρώτε τροφές οι οποίες επεξεργάζονται με τέτοιο τρόπο για να σας αρρωστήσουν.
Όλες οι τροφές που θα σας δωθούν ετοιμασμένες από καιρό για να μπορέσουνε αναγκαστικά έχουν μέσα τους συντηρητικά.
Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω γι' αυτό. Οποιαδήποτε τροφή με συντηρητικά είναι άκυρη για το σώμα σας.

Προχωρώντας και μαθαίνοντας τι είναι το καθένα και τι σας προσφέρει από τα θρεπτικά συστατικά έχουμε να σας πούμε τα εξής.
1) ότι οι πρωτεΐνες είναι ένα δομικό στοιχείο πάνω στο οποίο είναι χτισμένοι οι ιστοί του ανθρώπινου σώματός σας. Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από αμινοξέα, τα οποία χωρίζονται σε βασικά και μη βασικά.
Βασικά εννοούμε, αυτά τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία των ιστών του ανθρώπινου σώματος σας. Πρωτεΐνες βρίσκουμε στο ασπράδι των αυγών, στα όσπρια, στους ξηρούς καρπούς, στα δημητριακά, στο γάλα.
2) κατηγορία θρεπτικών συστατικών για την τροφή του ανθρώπινου σώματος είναι οι υδατάνθρακες, τους οποίους θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η βενζίνη του ανθρώπινου σώματός σας. Υδατάνθρακες, είναι αυτά, τα οποία αλλιώς ονομάζουμε σάκχαρα.
Υδατάνθρακες είναι ότι είναι φτιαγμένο με αλεύρι. Υδατάνθρακες υπάρχουν στα όσπρια, στους ξηρούς καρπούς, στα φρούτα και στη ζάχαρη.
Εδώ πρέπει να ξέρετε, ότι το αίσθημα ότι ένα ανθρώπινο σώμα είναι χορτάτο, μας το δίνει μόνο η τροφή με υδατάνθρακες, δηλαδή εάν τραφείτε με μεγάλες ποσότητες κρέατος ψαριών η αυγών δεν θα έχετε αισθανθεί ότι έχετε χορτάσει.
Επειδή λοιπόν, αυτή την πληρότητα στο στομάχι, σας τη δίνουν μόνο οι υδατάνθρακες, πρέπει να μάθετε και κάτι παραπάνω.
Οι υδατάνθρακες λέγονται και αλλιώς πολυσακχαρίτες, διότι μπορούν να είναι πεντάκις - τετράκις - τριάκις - διάκις και μονοσακχαρίτες.
Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό. Τα φρούτα είναι μονοσακχαρίτες. Αυτό σημαίνει, ότι ενώ είναι μια άριστη τροφή, το πολύ σε μια ώρα το σώμα σας θα ξαναπεινάσει.
Αυτό σημαίνει, ότι το πάγκρεας έκχυσε ινσουλίνη για να μπορέσει να γίνει η αφομοίωση της συγκεκριμένης τροφής. Όταν λοιπόν, εσείς ξανα-τραφείτε -και είπαμε ότι μόνο οι υδατάνθρακες σας δίνουν το αίσθημα του κορεσμού- με υδατάνθρακες, αναγκάζετε πάλι το πάγκρεας να εκκρίνει νέα ποσότητα ινσουλίνης και αυτό κάποια στιγμή αναλόγως και της προ­διάθεσης των γονιδίων, να υποστείτε μια σύγχρονη ασθένεια, που ταλαιπωρεί εσάς τους ανθρώπους, τη λεγόμενη σακχαρώδη διαβήτη.
Πρέπει να μπορέσετε να μάθετε, ποιοί υδατάνθρακες είναι πολυσακχαρίτες -όπως τα δημητριακά, αλλά μόνο με το φλοιό, γιατί αυτό σημαίνει, ότι για να γίνει η διάσπαση από πέντε σε τέσσερα, σε τρία, σε δύο, σε ένα μονοσακχαρίτη, το πάγκρεας θα εκκρίνει ινσουλίνη και το σώμα σας μπορεί να φθάσει και έξι ώρες να έχει το αίσθημα του κορεσμού για τροφή.
Επομένως. εύκολα αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το ανθρώπινο σώμα, που εφαρμόζει αυτή τη διατροφή, λιγοστεύει τις πιθανότητες να μπει στα γρανάζια αυτής της σύγχρονης ασθένειας που ταλαιπωρεί σήμερα εσάς τους ανθρώπους (σακχαρώδης διαβήτης).
Κάτι απίστευτα οξύμωρο, για ακόμα μια φορά, σας έχει δοθεί από το σύστημα σε όλους εσάς που δεν γνωρίζετε αυτά τα πράγματα, ότι τάχα το ψωμί που είναι ολικής -και όταν λέμε ολικής εννοούμε όλικης άλεσης- έχει γίνει αλεύρι όλος ο καρπός των δημητριακών [φλοιός και το μέσα του] ότι τάχα, αυτό το ψωμί είναι για τους διαβητικούς, εάν είναι δυνατόν...
Αντί όλοι να τρώτε άλευρα -σε οποιαδήποτε μορφής τροφή [ψωμί, μπισκότα, κουλούρια, κέικ, πίττες] μόνο ολικής άλεσης και τίποτα άλλο, σας έχουν μάθει ότι τα προϊόντα ολικής είναι για τους άρρωστους.
Γι' αυτό σας λέω, μάθετε, μάθετε, μάθετε. Στηριχτείτε στα πόδια σας και ό,τι σας δίνουν σα γνώση, σα δεδομένο μην το αφήνετε έτσι, προσπαθήστε να το αναλύσετε, να ρωτήσετε, να διαβάσετε. Γιατί πλέον, μιλάμε για πολύ βραχύβιο χρόνο που σας δίνεται να εκδηλωθείτε σε αυτόν το φυσικό μας κόσμο. Επομένως μη δέχεστε τα πάντα χωρίς να τα επεξεργαστείτε, γιατί δυστυχώς απ' αυτά που σας δίνονται πάρα πολλά, μα πάρα πολλά, είναι λάθος εσκεμμένα.
Εδώ πρέπει να σας συμπληρώσουμε κάτι ιδιαίτερα σοβαρό. Προσέξτε όταν κάνετε δίαιτες που αποκλείουν τους υδατάνθρακες, οι οποίοι όπως είπαμε λέγονται αλλιώς και σάκχαρα. Μια τελευταία τους ονομασία -όταν έχει γίνει η διάσπαση τους από την ινσουλίνη- είναι η λεγόμενη γλυκόζη. Προσέξτε, γιατί η μοναδική τροφή για το κεντρικό νευρικό σύστημα -που βρίσκεται στο κεφάλι του ανθρώπου- είναι η γλυκόζη. Αυτό αυτόματα σημαίνει, ότι αν εσείς κάνοντας δίαιτα, αποκλείσετε τους υδατάνθρακες, δηλαδή τα ζάχαρα, τη γλυκόζη, αυτόματα, ο οργανισμός, είναι πιθανόν να πάθει σοβαρότατες και μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο του.
Θα μπορούμε να σας πούμε απλά, ότι το κεντρικό νευρικό σύστημα με τη διακλάδωση του σε νευρώνες και νευρίδια, μπορεί να παρομοιαστεί με τα καλώδια του ρεύματος μέσα στο σπίτι, τα οποία εάν καούν, η μοναδική τους επισκευή, είναι να αλλαχτούν. Δυστυχώς όμως στον άνθρωπο, τα καμένα αυτά νευρικά καλώδια μέσα στο κεφάλι, δεν μπορούν να αλλαχτούν. Γι' αυτό μιλάμε για ανεπανόρθωτες και μη αναστρέψιμες βλάβες.
Το τρίτο θρεπτικό συστατικό είναι τα λίπη, τα οποία μέσα στο ανθρώπινο σώμα σας, λειτουργούν σαν λιπαντικό συστατικό, κορυφαίας σημασίας, όπως η λίπανση παίζει κορυφαίο ρόλο στη λειτουργία μιας μηχανής, έτσι και στο ανθρώπινο σώμα, τα λίπη έχουν κορυφαία σημασία.
Εδώ, πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα, γιατί μιλάμε για τα λίπη εκείνα, τα οποία έχουν υγρή μορφή σε θερμοκρασία δωματίου και επ' ουδενί για τα λίπη εκείνα, τα οποία σε θερμοκρασία δωματίου, δεν έχουν υγρή μορφή. Ένα παράδειγμα είναι οι πίττες στα σουβλάκια, ενώ θα μπορούσαν να τις αλείψουν με ελαιόλαδο, το οποίο πάντα έχει υγρή μορφή, χρησιμοποιούν εκείνο το λίπος, το οποίο ούτε για μηχανές δεν κάνει.
Γι' αυτό, ούτε μία φορά να μην βάλετε σαν τροφή μέσα στον οργανισμό σας κάτι το οποίο από πριν είναι απαράδεκτο και ενώ το σουβλάκι με πίττες ολικής άλεσης, αλειμμένες με ελαιόλαδο και λαχανικά θα ήταν μια άριστη τροφή που θα είχε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όμως, όπως πλέον δίνονται τα σουβλάκια είναι μια τροφή, η οποία σε βάθος χρόνου, αναλόγως των γονίδιων σου, θα σας αρρωστήσει. Πηγές με αλεύρι χωρίς το φλοιό και λάδι, το οποίο είναι απαράδεκτο.
Τα λίπη τα οποία, όπως είπαμε, πρέπει να τα λαμβάνετε μόνο σε υγρή μορφή εκτός από το ελαιόλαδο, υπάρχουν και τα σπορέλαια. Όταν θέλετε να τηγανίσετε κάτι, θα το κάνετε μόνο με ελαιόλαδο και αυτό για μόνο μια φορά.
Το ανθρώπινο σώμα σας λοιπόν, τρέφεται με θρεπτικά συστατικά [πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη]. Για να τρέφεται σωστά όμως και να έχει υγεία πρέπει, αυτά τα συστατικά, να είναι πλημμυρισμένα από βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.


Δεν πρέπει ποτέ να τραφείτε με ο,τιδήποτε είναι έξω από αυτούς τους κανόνες. Θα σας φέρουμε ένα παράδειγμα, όσοι έχετε ένα αυτοκίνητο, που η αξία του μπορεί να είναι και μικρή, δεν πάτε ποτέ να βάλετε λάδια απ' αυτά που τηγανίζετε, ούτε αντί για βενζίνη να βάλετε κάτι άλλο, που δεν είναι στις προδιαγραφές λειτουργίας του κινητήρα. Δηλαδή, για κάτι όπως το αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορούσατε εύκολα να το αντικαταστήσετε και μπορεί να έχει και χαμηλή χρηματική αξία το προσέχετε.
Φανταστείτε τώρα, την αξία του ανθρώπινου σώματος και αντίστοιχα την υγεία αυτού. Γι' αυτό σας λέμε να μη δοκιμάσετε καμία τροφή, που είναι έξω απ' αυτές τις προδιαγραφές, ακόμα και αν αυτή η τροφή είναι δελεαστική. Γιατί θα κάνει κακό, αύριο, μεθαύριο, στο μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να εκφραστείτε σ' αυτόν το φυσικό μας κόσμο, το ανθρώπινο σώμα σας.
Προτού αναφερθούμε, ποιά είναι εκείνη η άθληση, που σε συνδυασμό με τη διατροφή, αυξάνονται οι πιθανότητες να έχετε καλή ή άριστη υγεία, θα αναφερθούμε ακόμα λίγο στη δια­τροφή. Ξέρετε όλοι, λίγο η πολύ, ότι όλες οι τροφές είναι ταυτόσημες με τη λέξη θερμίδες. Αυτό ισχύει για όλες τις τροφές, είτε είναι λίπη, είτε είναι υδατάνθρακες, είτε είναι πρωτεΐνες.
Κάθε ένα γραμμάριο απ' αυτές τις τροφές, αντιστοιχεί σε θερμίδες και συγκεκριμένα, κάθε ένα γραμμάριο πρωτεΐνης, έχει 4 θερμίδες και κάθε ένα γραμμάριο από λίπη η υδατάνθρακες, έχει 9 θερμίδες.
Εδώ θα πρέπει να πούμε, ότι πριν μετρήσετε τις θερμίδες, πρέπει, πάνω απ' ο,τιδήποτε άλλο, να είσαστε βέβαιοι ότι η τροφή σας είναι πλημμυρισμένη από τα κορυφαία συστατικά, δηλαδή βιταμίνες και κυρίαρχα μεταλλικά στοιχεία.
Εάν στη τροφή που θα λάβετε, δεν υπάρχουν οι βιταμίνες και κυρίως τα μεταλλικά στοιχεία, αυτή η τροφή, είναι νεκρή με ότι αυτό συνεπάγεται. Επομένως, για ποιές θερμίδες μιλάτε; Για τις θερμίδες, εκείνες, που είναι νεκρές από μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Γι' αυτό, στο θέμα αυτό, πρέπει να είστε κάτι παραπάνω από αυστηροί. Δεν πρέπει ποτέ, να δεχτείτε να τραφείτε με νεκρή τροφή.
Ένα απλό παράδειγμα σας αναφέρουμε για την τρομακτική αξία των μεταλλικών στοιχείων. Εάν κάποιος άνθρωπος πάθει έμφραγμα και αυτό δεν αποβεί μοιραίο, μέσα στο νοσοκομείο, στον ορό που του βάζουν, έχει οπωσδήποτε μαγνήσιο. Δηλαδή, αυτός ο άνθρωπος, εάν τρεφόταν με τροφές που είχαν και μαγνήσιο [ένα από τα μεταλλικά στοιχεία με πολύ μεγάλη βιολογική αξία], κατά πάσα πιθανότητα, θα είχε αποφύγει το έμφραγμα.
Με την ίδια ακριβώς λογική, λειτουργεί όλο το ανθρώπινο σώμα σας. Όλα τα μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία [μεταλλικά στοιχεία σε πολύ μικρές ποσότητες], μαζί με τις βιταμίνες, έχουν κορυφαία βιολογική αξία για το ανθρώπινο σώμα σας. Αντίστοιχα, όταν αυτά εκλείπουν, είναι κορυφαίοι λόγοι, μαζί με την κληρονομικότητα, την εργασία και τη μη άθληση, για την εμφάνιση ασθενειών.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, ότι τα ανθρώπινα σώματα που πλησιάζουν η υπερβαίνουν τα 100 χρόνια, είναι αδύνατα, δηλαδή έχουν σχετικά, μικρό βάρος. Αντιλαμβάνεστε όλοι αυτόματα, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τέτοιο όριο ηλικίας, εάν έχουμε να κάνουμε με υπέρβαρους και γενικά με σώματα που καταναλώνουν πολλές θερμίδες.
Σ' αυτό το κομμάτι, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και το εξής: επειδή το βιολογικό σώμα του ανθρώπου, αρχίζει να γερνάει από την ημέρα που τελειώνει η εφηβεία του, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ανθρώπινο σώμα αρχίζει να γερνάει από την ημέρα που η αυξητική ορμόνη αρχίζει να εκκρίνεται κάθε ημέρα και λιγότερο.
Όταν τελειώνει η εφηβεία, το πρώτο διάστημα δεν είναι ιδιαίτερα αισθητό. Όμως χρόνο με το χρόνο καταλαβαίνετε ότι οι ίδιες ποσότητες φαγητού που καταναλώνατε τα προηγούμενα χρόνια δεν σας πάχαιναν, τώρα αντίθετα, σας προσθέτουν βάρος και αυτό όσο περνούν τα χρόνια, χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο.
Για αυτό πρέπει να προσπαθείτε, χωρίς να πεινάτε, να λαμβάνετε λιγότερη τροφή. Ένας τρόπος είναι ο εξής: Σας λένε, ότι πρέπει το πρωί να τρώτε σαν βασιλιάδες και το ισχυρίζονται για τους ανθρώπους που είναι 40, 50, 60.... χρόνων. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, γιατί ισχύει μόνο για τις ηλικίες εκείνες που είναι στην ανάπτυξη, που είναι στην εφηβεία, που η αυξητική τους ορμόνη οδεύει προς το τελείωμα της μέγιστης, ηλικιακά, έκκρισης της.
Εάν ένας ενήλικας σ' αυτή την ηλικία (40, 50, 60... χρόνων), το πρωί τραφεί σαν βασιλιάς, επειδή έβαλε τον οργανισμό του στη διαδικασία της πέψης, δηλαδή να εκκριθεί ινσουλίνη και να αναγκαστούν να εκκριθούν, για τη διαδικασία της πέψης, από το στομάχι πρόσθετα γαστρικά υγρά, το πολύ σε τέσσερις έως έξι ώρες αυτός ο οργανισμός θα πεινάσει.
Δηλαδή, συνέχεια θα βρίσκεται σε μια διαδικασία τροφής και πέψης και σε συνδυασμό με την αυξητική ορμόνη, που όπως προαναφέραμε εκκρίνεται όλο και πιο λίγο, τα παραπάνω κιλά με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι σχεδόν βέβαια.
Για να μπορέσετε να κρατήσετε το ανθρώπινο σώμα σε κιλά, τα οποία θα είναι τα ιδανικά και κατ' επέκταση και η υγεία σας θα είναι καλή, πρέπει να προσπαθείτε να κάνετε ένα γεύμα την ημέρα, όσο μπορείτε πιο αργά το μεσημέρι και πάντα όπως είπαμε πρέπει να ελέγχετε την ποιότητα των τροφών σας.
Μέχρι την ώρα του κυρίου γεύματος, πρέπει -ανά 2-3 ώρες- να παίρνετε σε υγρή μορφή ροφήματα, τα οποία μπορεί να είναι εναλλάξ σοκολάτα κρύα η ζεστή, τσάι, χαμομήλι, φυσικός χυμός με φρούτα εποχής. Αυτά, έχουν σαν συνέπεια, τα επίπεδα γλυκόζης μέσα στο αίμα να είναι σε επίπεδα τέτοια, ώστε να μην σας δημιουργείτε το αίσθημα της πείνας.
Μ' αυτόν τον τρόπο δεν παίρνετε πολλές θερμίδες, παίρνετε όμως, θρεπτικά συστατικά και μπορείτε έτσι να ελέγχουμε το βάρος σας.
Έτσι, κάνοντας ένα κύριο γεύμα, όσο μπορείτε πιο αργά το μεσημέρι, και ίσως και κάτι ελαφρύ προς το βράδυ.

Οδηγίες σχετικά με την άθληση

Ταυτόχρονα με μια ήπια άσκηση, που θα αναφέρουμε πιο κάτω τι εννοούμε, να έχετε κάνει από τη μεριά σας, τα μέγιστα δυνατά για να έχετε καλή φυσική κατάσταση υγεία και ευεξία.
Ένα άλλο τεράστιο από σπουδαιότητα, κομμάτι για την υγεία του ανθρώπινου σώματος σας είναι η κίνηση η αλλιώς όπως το ονομάζετε σήμερα άθληση. Η σπουδαιότητά της είναι εφάμιλλη της τροφής.
Ένα πολύ απλό παράδειγμα των δεινών που υφίσταται το ανθρώπινο σώμα σας, είναι, όταν κάποιο μέλος του σώματος σας ακινητοποιηθεί για ένα διάστημα, αμέσως το μέρος αυτό ατροφεί και για να μπορέσετε να το επαναφέρετε στην κανονική του λειτουργία, πρέπει να το κινήσετε περισσότερο από το υπόλοιπο σώμα σας.
Αυτό ισχύει για όλο το σώμα σας και εάν η καθημερινή δραστηριότητά σας, είναι λιγότερη απ' αυτή που χρειάζεται, τότε θέτετε τον οργανισμό σας σε σοβαρό κίνδυνο.
Χωρίς να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα σας, έχοντας μόνο στον νου σας, ότι όπου πηγαίνει το αίμα υπάρχει υγιής ιστός, αυτόματα κατανοείτε ότι πρέπει οπωσδήποτε αυτό να το παρέχετε στον οργανισμό σας, δηλαδή την άριστη κυκλοφορία του αίματος.
Επομένως, με αυτό το απλό παράδειγμα κατανοείτε απόλυτα την ανάγκη που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα σας για την κίνηση, την άθληση..
Έτσι, όταν παρέχετε στο σώμα σας την άθληση που χρειάζεται, συνδυασμένο με τη σωστή διατροφή, τότε έχει τα όπλα, για να μπορεί αυτό το ανθρώπινο σώμα, να είναι πλημμυρισμένο από υγεία. Στο θέμα της κίνησης - άθλησης, θα μπορούσαμε να χωρίσουμε το ανθρώπινο σώμα σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία, είναι το υγιές σώμα και η δεύτερη κατηγορία, είναι το καλλίγραμμο σώμα.


Εάν μπορέσετε να συνδυάσετε και τα δύο είναι το ιδεατό. Εάν όμως, λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο δεν πρέπει να έχετε καμία αμφιβολία ότι πρέπει να προτιμήσετε το υγιές σώμα.
Υγιές σώμα και τι εννοούμε: Το ποσοστό λίπους για τον άνδρα είναι από 14 έως 20% και για τη γυναίκα από 21 έως 27%. Για να πετύχετε αυτό το ποσοστό, πρέπει να χρησιμοποιείτε σαν άθληση την αερόβια κίνηση, δηλαδή να χρησιμοποιείτε σαν μηχανισμό παραγωγής ενέργειας, το οξυγόνου [αυτόματα αυτό, σημαίνει λιγότερο λίπος].
Αυτό γίνεται όταν κάνετε τζόκινγκ ή χρησιμοποιήσετε διάδρομο ή ποδήλατο και για μισή ώρα, περίπου, έχετε 60 - 65% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας [Μ.Κ.Σ. μέγιστη καρδιακή συχνότητα είναι ο αριθμός 220 και είναι οι μέγιστοι καρδιακοί παλμοί, που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στην ηλικία των 20 ετών μείον τα χρόνια της ηλικίας σας].
Δηλαδή, εάν είστε 40 ετών, αφαιρείτε τα 40 από τα 220, άρα το Μάξιμουμ των καρδιακών κτύπων στην ηλικία των 40 χρόνων σαν ασφαλές όριο, είναι οι 180 καρδιακοί παλμοί. Επομένως για να έχετε λιποδιάλυση, με αερόβια κίνηση η άθληση για την μείωση λίπους, πρέπει, στη χρονική διάρκεια που προαναφέραμε, να έχετε καρδιακούς κτύπους 60 - 65%.
Δηλαδή για τους 180 καρδιακούς κτύπους, που είναι η μέγιστη καρδιακής συχνότητα στην ηλικία των 40 ετών, πρέπει να έχετε για μισή ώρα περίπου από 108 έως 120 καρδιακούς παλμούς για να δημιουργείτε εκείνο το διάστημα συνθήκες στο σώμα σας που θα σας οδηγήσουν στην λιπο-διάλυση. Αυτό γίνεται, γιατί χρησιμοποιείτε σαν μηχανισμό παραγωγής ενέργειας, το οξυγόνο και αυτό αυτόματα σημαίνει ελάττωση λίπους και κατ' επέκταση έχετε δώσει στο σώμα μας ένα μεγάλο όπλο για να διεκδικήσει την υγεία. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείτε κίνηση - άθληση, που δεν είναι αερόβια και ονομάζεται αναερόβια [ή γυμναστική αντίστασης], όπως είναι η χρησιμοποίηση μηχανημάτων με βάρη, εκεί έχετε ένα καλλίγραμμο σώμα, αλλά όχι σίγουρα υγειές. Η υγεία σε ό,τι έχει να κάνει με το ανθρώπινο σώμα σας, δίνεται μόνο με την κίνηση η την άθληση που έχει αερόβιο μηχανισμό παραγωγής ενεργείας. Για όλους τους ανθρώπους, ακόμα και για εκείνους που υπάρχει πρόβλημα χρόνου, δεν μπορείτε, δεν είναι δυνατόν, στη διάρκεια όλου του φυσικού σας βίου, να μην του προσφέρετε μια ελάχιστη κίνηση ή άθληση σε εβδομαδιαία βάση.
Γιατί τότε, είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση ασθενειών. Αυτό που μπορούμε να σας προτείνουμε, αλλά και επιβάλλεται να εφαρμόσετε είναι 3- 4 φορές την εβδομάδα, επί 30 λεπτά την κάθε φορά, περπάτημα σε γυμναστήριο η κάπου αλλού με βήμα τέτοιο, ώστε οι καρδιακοί σας παλμοί να βρίσκονται στο 60 - 65% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας, όπως στο προηγούμενο παράδειγμα αναφέραμε [η απόσταση που πρέπει να διανύετε, αλλά και χρειάζεται την κάθε φορά είναι περίπου 2,5-3 km].
Είναι αστεία δικαιολογία η έλλειψη χρόνου, διότι όταν δεν υπάρχει υγεία, τα πάντα έπονται και όταν εμφανιστεί ασθένεια, σταματάνε τα πάντα.
Προκειμένου να ξαναβρείτε την υγεία σας, γιατί θα πρέπει να κάνετε κάτι τόσο σημαντικό κατασταλτικά και όχι προληπτικά και μάλιστα στο κορυφαίο κομμάτι για να μπορείτε να συμμετέχετε στην φυσική σας ζωή απερίσπαστοι και αυτό γίνεται μόνο όταν έχετε υγιές σώμα.

Έτσι, για να μπορέσετε να στηριχτείτε στα πόδια σας, όπως είπαμε και πιο πάνω, βασικός κανόνας και βασικότατο όπλο, εάν δεν υπάρχουν καρμικές υποχρεώσεις τέτοιας προέλευσης και μορφής, είναι από την ημέρα που αντιλαμβάνεστε το φυσικό σας κόσμο να κάνετε απαραίτητα αυτά που πρέπει [τροφής και άθληση], ώστε απερίσπαστοι από μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας να βρείτε και να ακολουθήσετε το δρόμο που έχουμε προαναφέρει πιο πάνω, δηλαδή να οδηγηθείτε στη φώτιση σας.

Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι . . .