Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

ΠΝΕΥΜΑ - ΨΥΧΗ - ΝΟΥΣ - ΣΩΜΑ


Θα σας δώσουμε με ακρίβεια να τα κατανοήσετε όλα. Τι είναι πνεύμα, ψυχή, νους, σώμα και φυσικά και εσείς ποιοι είστε.
Οφείλουμε για άπειρους λόγους να ξεκινήσουμε από τη λέξη "πνεύμα".
Πνεύμα είναι εκείνη η ΟΥΣΙΑ που πρέπει αναγκαστικά να υφίσταται σε κάθε μια μορφή επί της ύλης γιατί ταυτόχρονα αυτή η μορφή με το προ-υπάρχον πνεύμα μέσα της δηλώνει ότι από κάπου ξεκίνησαν όλα. Δηλαδή, όταν φύγει το πνεύμα από μια μορφή, αυτή η μορφή παύει πλέον να έχει μορφή.
Μην μπερδεύεστε προς το παρόν με την ψυχή. Πιο κάτω θα σας εξηγήσουμε τις ιδιότητες της ψυχής. Προς το παρόν κατανοήστε ότι κάθε μορφή που αντιλαμβάνεστε έχει μέσα της πνεύμα. ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ.
Από το πνεύμα εκπορεύονται τα πάντα.
Η πρώτη εκπόρευση - δημιουργία επί της ύλης από το απόλυτο πνεύμα Θεός, είναι ΤΑ 5 ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΦΥΣΗΣ. Από τα πέντε στοιχεία το πρώτο και πρωταρχικό είναι ο αιθέρας. Είναι εκείνο το στοιχείο το πρώτο-εκπορευόμενο από τον Δημιουργό, που διέπει και διαπερνάει όλα τα σύμπαντα. Αυτή η ονομασία του που στην Αρχαία Ελλάδα ονόμασαν αιθέρα, αλλά μεγάλα όντα έχουν δώσει διαφορετικές ονομασίες αλλά μιλούν για το ίδιο ακριβώς. Και φυσικά είναι το ίδιο ακριβώς.
Ο Πυθαγόρας το έχει ονομάσει είδος στη μορφή. Ο Ηράκλειτος το έχει ονομάσει "Αιζωων Πυρ". Οι Ινδουιστές "Πράνα" και είναι η πιο πάλιά ονομασία. Ο Μεσμερ, ένας Γερμανός θεραπευτής ιατρός, που την χρησιμοποιούσε, την έχει ονομασία "ζωικό μαγνητισμό". Αλλά και ένας μεγάλος θεραπευτής του 1900 μΧ., ονόματι Βίλχελμ Ράιχ, την έχει ονομάσει "οργόνη". Στην επόμενη ονομασία θέλω λίγο να σταθείτε. Ο μέγιστος που έχει πατήσει με σάρκα αυτόν τον πλανήτη σας, ΙΗΣΟΥΣ - ΧΡΙΣΤΟΣ την έχει ονομάσει αυτή την ουσία "πνεύμα". Και να σταθείτε ιδιαίτερα, στο ότι μέσα στα πνευμόνια σας με την αναπνοή σας, εισρέει μόνο πνεύμα και τίποτα άλλο. Όταν το πνεύμα που εισπνέετε μέσα σας δεν γίνεται πλέον, εκεί ακριβώς υπάρχει ο φυσικό σας θάνατος. Φυσικά ο Μαυροψύχης γι αυτό σας έδωσε ένα από τα αγκίστρια του που σήμερα το έχετε ονομάσει τσιγάρο και καπνός, και φυσικά δεν σας έχει δοθεί καθόλου τυχαία.
Προσπαθεί με κάθε τρόπο να σας αποκόψει από την μονάδα.
Αυτή η ουσία λοιπόν, που οποία ονομασία και να της δώσετε είναι ακριβώς το ίδιο, είναι αυτή που στην πρωταρχική της μορφή είναι απείρως λεπτοφυής. Όταν αρχίζει να γίνεται όλο και λιγότερο λεπτοφυής, δηλαδή αρχίζει κατά κάποιοι τρόπο να συμπυκνώνεται, η συμπύκνωση του αιθέρας που οι Ινδουιστές το ονομάζουν "Ακασα", στην μεγαλύτερη του συμπύκνωση, είναι αυτό που εσείς με τα μάτια σας βλέπετε σαν ύλη. Δηλαδή μετά το πνεύμα - Θεός, αρχίζει να εξαπλώνεται μέσα στο σύμπαν και φυσικά σε όλα τα σύμπαντα, στην αρχική μορφη λεπτοφυής ύλη - Αιθέρας, και μετά συμπυκνωμένος αιθέρας - Ύλη.[ορατο σύμπαν]
Σε αυτή πλέον την μορφοποιημένη ύλη μετά το πρώτο στοιχείο που είναι αιθέρας ή πράνα ή Αιζωων Πυρ, ή ζωικός μαγνητισμός ή οργόνη, ή πνεύμα, ή όπως και να το πείτε είναι ακριβώς το ίδιο, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι γαλαξίες, οι πλανήτες και οι αστερισμοί, και τα βασίλεια που δημιουργούνται και εξελίσσονται πάνω στους πλανήτες, αναλαμβάνουν ρόλο τα 4 στοιχεία μετά το πρώτο. Αυτά είναι το κοσμικό πυρ, το νερό, η γη (ή αλλιώς πλανήτες), και ο αέρας (συνθήκες εξέλιξης για οποιοδήποτε πλανήτη). Έτσι αυτά τα 4 στοιχεία είναι αυτά τα οποία επιδρούν μετά από το πρωταρχικό που είναι ο αιθέρας για την δημιουργία του ορατού ή ορατών συμπάντων.
Μια αξιοσημείωτη παρατήρηση εδώ για να κατανοήσετε κάτι πολύ ιδιαιτερο είναι η ερμηνεια για το κοσμικο πυρ.
Αυτό το πυρ δεν έχει σχέση με την φωτια όπως την αντιλαμβάνεστε εδώ στη γη, αλλά έχει σχέση με κάτι πολύ μεγαλύτερο και είναι εκείνο το πυρ που είναι αναγκαίο για να ενωσει τα υπόλοιπα στοιχεια στην τελικη τους υλικη - μορφή διαταξη που αντιλαμβάνεστε (πλανήτες και γαλαξίες).
Για να το καταλάβετε ακόμα πιο απλά, σας λέμε ένα παράδειγμα. Αν μέσα σε ένα ποτηρι που είναι μεταφορικά η γη, βαλουμε νερό, και φυσικά μέσα υπάρχει και αέρας, βαζοντας μέσα ένα φασόλι, ποτέ δεν έχουμε φασολάδα. Για να μετατραπεί το φασόλι σε φασολάδα, πρέπει να υπάρξει αυτό που λέμε κοσμικό πυρ. Δηλαδή, το κοσμικό πυρ είναι το επόμενο στοιχεία μετά τον απόλυτο αιθέρα που υπάρχει παντού για να ξεκινήσουν να Δημιουργόύνται σε ενότητα και σε μορφή, ο συμπυκνωμένος αιθέρας. Αυτό είναι το ένα από τα στοιχεια της δημιουργίας το συμπαντικο πυρ.
Έτσι λοιπόν, το πνεύμα, που έχει αρχίσει και διασπάται, πρώτα στα στοιχεία της φύσης (αιθέρας, φωτιά, νερό, γη και αέρας) αρχίζει το πνεύμα να διασπάτε κι άλλο. Διασπάται μέσα στα βασίλεια που εξελίσσονται πάνω στους πλανήτες. Όπως είναι το ορυκτο, το φυτικό και ζωικό βασίλειο και τα βασίλεια που πλέον προικίζονται με νου [όντα με νοημοσύνη].
Στο δικό σας πλανήτη, αυτό το βασίλειο που πλέον προικίζεται με νου, και φυσικά εξελικτικά είναι πολύ πιο ψηλά από τα υπόλοιπα βασίλεια, ορυκτα φυτά και ζώα, ονομάζεται ανθρώπινο βασίλειο.
Εκεί ακριβώς έχει δημιουργηθεί μέγα θέμα με εσάς που ανήκετε στο ανθρώπινο βασίλειο - όντα με νοημοσύνη.
Όλη σας η εκπαίδευση που έχει δοθεί από τους εκπαιδευτές σας - εξουσίες, όλα αυτά σας τα έχουν αποκρύψει. Σας έχουν δώσει ιστορίες που δεν έχουν πόδια να βαστηχτούν πουθενά, όπως τα προπατορικά αμαρτήματα, τον δυνατό άντρα και αδύναμη γυναίκα, σας έχουν αφαιρέσει και τη μετενσάρκωση, και σας έχουν εγκλωβίσει εντελώς.
Έτσι τώρα, λόγω συγκεκριμένων θεϊκών βουλήσεων, ήρθε ο καιρός να ενεργοποιήσετε το μεγαλύτερο σας δώρο στην εξέλιξη που βρίσκεστε, που είναι ο νους σας.
Έχοντας φτάσει σε ένα κάθε φορά ενοικιασμένο ανθρώπινο σώμα, είτε με τη μορφή του άντρα είτε της γυναίκας, (ξέρετε πολύ καλά ότι και ο άντρας και η γυναίκα έχουν και αντρικές και γυναικείες ορμόνες, φυσικά όχι τυχαία, ανεξάρτητα αν στον πραγματικό άντρα υπερισχύουν οι αντρικές ορμόνες και στην γυναίκα οι γυναικείες). Το σύμπαν θέλει να σας διδάξει ότι άντρας και γυναίκα είναι μια συγκεκριμένη κατάσταση, και μετά το φυσικό σας θάνατο δεν είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα.
Έχοντας φτάσει λοιπόν τόσο ψηλά εξελικτικά, δεν θα μπορούσε ποτέ να μην επαναλαμβάνετε τις ενσαρκώσεις σας, διότι μόνο από τις επανασαρκώσεις διδάσκεστε. Όπως το πέτρωμα ήταν πρώην μαλακό χώμα. Μυριάδες χρόνια ραδιοβολιας - ακτινοβολίας από τον ήλιο το έκαναν σκληρο πέτρωμα. Γι αυτό και τα μέρη που είναι ενεργειακά, δεν υπάρχει περίπτωση να μη έχουν πετρωματα (και όχι τυχαία αυτά βρίσκονται σε βουνά).
Με τον ίδιο τρόπο, πέφτοντας τουλάχιστον ο σπόρος ενός φυτου, ξαναβγαίνει το ίδιο φυτό, συνεχίζει να υπάρχει η ίδια μορφή, τα ζώα συνεχίζουν να έχουν την ίδια μορφή όταν αναπαραγονται, και τα φυτα και τα ζώα δεν είναι νέες μορφές, είναι επαναλήψεις τις ίδιας πρωταρχικής κατασκευής.
Φτανοντας στην δική σας εξέλιξη, την ανθρώπινη, φυσικά και σεις που κατοικείτε σ' ένα σώμα νοικιαζομενο, δεν βρεθηκατε ξαφνικα πρώτη φορά σ' αυτό το νοικιασμενο σώμα. Πισω σας υπάρχει ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΡΕΙ (ΡΕΟΥΝ).
ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ-ΑΝΕΛΙΞΕΙΣ - ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Με μοναδική αποστολή όλων των μορφών να ξαναγυρίσουν στον Πατέρα - Μητέρα- Πνεύμα, .
Έτσι λοιπόν πλέον αφού μετά το πνεύμα δημιουργήθηκαν τα πέντε στοιχεία της φύσης, στην συνέχεια δημιουργήθηκαν οι ύψιστες κοσμικές υπάρξεις, (γαλαξίες, ήλιοι, πλανήτες κλπ),
Αυτοί οι πλανήτες και οι ήλιοι για να δημιουργηθούν έχουν σαν μέγιστους βοηθούς την εξέλιξη που ονομάζεται "χτίστες των μορφών", και αυτά είναι τα πανίσχυρα Ελοχίμ και Δεβας, (με μια σκεπτομορφή τους δημιουργούν Ηπείρους και Ωκεανούς).
Όλα αυτά προτού τα δικά σας βασίλεια, (ορυκτό, φυτικό, ζωικό, ανθρώπινο) πλαισιώνεται από μυριάδες όντα διακονίας. Αυτά είναι οι αρχάγγελοι - άγγελοι - Σεραφείμ, χερουβείμ, λιπικα, και γκι.
Αυτά τα όντα έχουν σχέση, με αυτό που λέτε εσείς εδώ στη γη, "φύλακες άγγελοι, πνευματικοί οδηγοί και δάσκαλοι" και σε κάποιους πιο εξελιγμένους από τους υπόλοιπους είναι αυτό που λένε "άκουσα μέσα μου μια φωνή, ή μου είπαν από πάνω, ή έχω εντολή για μια συγκεκριμένη αποστολή.
Αυτό συμβαίνει στους πιο εξελιγμένους και ευαισθητοποιημένους που έχουν αρχίσει να ενώνονται με το σύμπαν και με το Θείο.

Έτσι λοιπόν πλέον πολύ συγκεκριμένα, ότι όλες μέσα τους οι μορφές έχουν πνεύμα. Χωρίς πνεύμα δεν υπάρχει καμία μα καμία μορφή.


Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι . . . ___________________________________

ΌΛΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ (για εκτύπωση) :