Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΛΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ





Ο Όμηρος είναι αυτός που έχει εγκλωβιστεί και χωρίς τη θέληση του πάει σε άλλο μέρος από αυτό που επρόκειτο να ταξίδευε.[π.χ. αεροπειρατεια]

Όχι τυχαία "Όμηρος" λεγόταν και ο συγγραφέας δύο μύθων που φυσικά ούτε αυτοί έχουν αποσυμβολιστεί σωστά, της Ιλιάδας και της Οδύσσειας.

Ο Όμηρος λοιπόν έγραψε πρώτα την Ιλιάδα, που όπως φανερώνει η λέξη είχε να κάνει με την Ύλη. Μην μπερδευτείτε από το γράμμα "Ι" που δεν είναι "Υ", γιατί πολλές φορές οι αλλαγές στα γράμματα έχουν γίνει από τους υπηρέτες του Μαυροψύχη, προκειμένου οι άνθρωποι να αποπροσανατολίζονται από την αλήθεια. Στην Ιλιάδα, η Ύλη είναι αυτή που κατευθύνει τους ανθρώπους και τους οδηγεί σε εγωισμούς, πάθη, προσκολλήσεις, μίση, εκδίκηση. Ήρωες της Ιλιάδας ήταν ο Αγαμέμνονας, η ωραία Ελένη, ο αχιλεας ο Πάρης, Έκτορας, Πάτροκλος και άλλοι.

Μετά την Ιλιάδα έγραψε την Οδύσσεια, γιατί στην Οδύσσεια, ο ήρωας ξεπερνά της τρικλοποδιές της ύλης με πολλές δυσκολίες, όπως ακριβώς η ψυχή πρώτα περνά από πάρα πολλές δοκιμασίες με επανενσαρκώσεις στο κόσμο της ύλης, για να αποκτήσει τελικά το [γνώθι σ αυτόν] και να επιστρέψει στο Δημιουργό. Έτσι και ο Οδυσσέας επέστρεψε στην πατρίδα του, γιατί τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει, αφού γνώριζε ποιος είναι ο στόχος του: η Ιθάκη συμβολίζει το Δημιουργό και η Πηνελόπη τη ψυχή. Έχασε όλους τους συντρόφους του στο ταξίδι του της επιστροφής προς τον Δημιουργό, όπως ακριβώς κάποιος που εξελίσσεται πνευματικά αντιλαμβάνεται τους συνανθρώπους του να χάνονται μέσα στις προσκολλήσεις της ύλης.
Όμως ο δρόμος προς την ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΌΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑ-ΝΟΗΣΕΤE ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΕΙΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ

ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΕΣ ΕΞΟΥΣΙEΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΨΥΧΗ ΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ AYTO ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΕΙ ΩΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ Η ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΨΥΧΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΥΛΙΞΕΙ ΣΤΑ ΔΥΧΤΙΑ ΤΟΥ


Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι . . .