Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΝΟΥΣ - ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ-ΘΡΩΠΟ



Ο Άνθρωπος, σε αντίθεση με τα ζώα έχει κάθετη τη σπονδυλική του στήλη, (με όχι τυχαία, 33 σπόνδυλους). και έχει προσωπική ατομική εξέλιξη - ψυχή. Η λέξη "Άνθρωπος" προέρχεται από τις λέξεις ἄνω + θρώσκω, που σημαίνει ότι είναι ένα ον που κοιτάει και κινείται προς τα "πάνω". Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο και άσχετο με το γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι προικισμένος με ΝΟΥ. Όλα τα θηλαστικά έχουν εγκέφαλο (άνθρωπος, σκυλιά, γατιά, άλογα, δελφίνια) αλλά από όλα τα θηλαστικά, μόνο ο άνθρωπος έχει Νου. Είναι άλλο ο Νους, άλλο ο εγκέφαλος ή αλλιώς "μυαλό".

Ο Νους έχει την ικανότητα να δημιουργήσει σκέψη και φυσικά η εξέλιξη της σκέψης είναι να πάρει μορφή. Η δημιουργική σκέψη προϋπάρχει των πάντων. Σε αυτό τον πλανήτη από τα Βασίλεια που εξελίσσονται (ορυκτό, φυτικό, ζωικό, ανθρώπινο), μόνο ο άνθρωπος έχει Νου και δημιουργική σκέψη.

Ο Ιησούς Χριστός, ο μέγιστος αυτός διδάσκαλος, στη διδασκαλία του προς τους μαθητές, είπε ξεκάθαρα ότι είστε κατ εικόνα και ομοίωση με τον Πατέρα. Μ' αυτό εννοούσε ότι ο Νους μας, που έχει δημιουργική σκέψη, είναι κομματάκι του υπέρ-νου, που έχει την απόλυτη δημιουργική σκέψη.

Έτσι ακριβώς είναι και Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΝΟΥ. Πριν τη μεγάλη έκρηξη, που οι επιστήμονες αποδέχονται σαν δημιουργία του σύμπαντος, προϋπήρχε η σκέψη του Πατέρα, για όλα αυτά που έχουν λάβει χώρα στα σύμπαντα, με απώτερο και τελειωτικό σκοπό, όλες οι δημιουργημένες ορατές μορφές, μέσα από τη δημιουργική σκέψη του, να ξανα-καταλήξουν πάλι "ΜΕΣΑ"ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΝ, στο τέλος των καιρών.

Η σκέψη σας ξεκινάει από εσάς και ανεξάρτητα που θα κατευθυνθεί, θα καταλήξει και πάλι σε εσάς. Γι' αυτό όταν οι σκέψεις σας συνοδεύονται από πολύ εγωισμό, κακία και προσκολλήσεις (γιατί έτσι διδαχθήκατε), όλα αυτά θα γυρίσουν πίσω σε σας.

Αυτός είναι ο νους του ανθρώπου. Μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος φίλος και σύμμαχός σας και ο μεγαλύτερος εχθρός σας, αναλόγως πως ΕΣΕΙΣ θα τον χρησιμοποιήσετε.

Στους μύθους των 12 Θεών του Ολύμπου ο Νους - μεγαλύτερος εχθρός, συμβολιζόταν με τον ΔΙΑ, και όπως το λέει και η ίδια η λέξη είναι ο Νους που Διαιρεί, ενώ ο Νους - μεγαλύτερος φίλος του ανθρώπου συμβολιζόταν με το Δία που μετατρέπεται όμως σε ΖΕΥΣ (Ζεύξη σημαίνει Ένωση), και είναι ο Νους που ενώνει τα φανερά (την ύλη -το ανθρωπινο σώμα) με τα κρυφά (το πνεύμα και τη ψυχή που είναι αόρατα), που ενώνει τον μέσα με τον έξω άνθρωπο, τη ζωή με το θάνατο, και μάλιστα όταν φτάσει πολύ ψηλά γίνεται ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ. Αυτός ο νους, που έχει μετατραπεί σε ΟΛΥΜΠΙΟ ΖΕΥΣ, είναι ο μεγαλύτερος φίλος σας, ο μεγαλύτερος ΣΥΝ- ΜΑΧΟΣ σας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι στο μύθο ο Δίας γέννησε απ το κεφάλι του, λίγο πιο πάνω από τα φρύδια, την ΚΟΡΗ ΤΟΥ, ΤΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Ο Μαυροψύχης γνωρίζει πολύ καλά, πως δεν τον συμφέρει να μετατρέψετε το Νου σας σε Ζευς και γι' αυτό σας ενθαρρύνει να τον μετατρέψετε στο μεγαλύτερο εχθρό σας, σε ΔΙΑ, γι΄αυτό χρησιμοποιεί την διαίρεση σαν όπλο του. Ο απόλυτος ενταφιασμός του αποσυμβολισμού του μύθου του 12Θεου, έγινε για να οδηγηθεί η ανθρωπότητα στο σκοτάδι και στη σκιά, για να μην γνωρίσει ποτέ τη δύναμη που έχει από τον ίδιο τον ΝΟΥ.

Ο νους είναι το πιο καθοριστικό όργανο της ανθρώπινης εξέλιξης. Είναι το πιο σημαντικό "κλειδί". Επειδή είναι φθαρτός, και ακολουθεί την κάθε μια σάρκωση στο επίπεδο εξέλιξης που βρίσκεται η ψυχή του ανθρώπου, είναι εκείνο το όργανο και μόνο εκείνο που μπορεί να κάνει τα πάντα: ή να σε στειλει στα Τάρταρα ή να σε οδηγησει στον Όλυμπο.

Όταν ο κόσμος λέει ότι έχει "ψυχολογικά" προβλήματα, είναι μία λάθος έκφραση, γιατί δεν είναι η ψυχή αυτή που αρρωσταίνει, αλλά ο νους. Γιατί η ψυχή είναι αιώνια και άφθαρτη, ενώ ο νους είναι φθαρτός και προσωρινός. Ο Μαυροψύχης έβαλε τους επιστήμονες να μιλούν για ψυχοπάθεια η ψυχολογικά προβλήματα, ενώ οι παθήσεις που αναφέρεται η επιστήμη αυτή είναι καθαρά νοο-πάθειες (πάθηση - πρόβλημα επικοινωνίας του νου) και τίποτα άλλο.

Αυτές οι παθήσεις συμβαίνουν γιατί ο νους, λόγω καρμικών υποχρεώσεων από προηγούμενες ζωές ή καρμικών υποχρεώσεων στην παρούσα σάρκωση, ή με τα δήθεν άπειρα προβλήματα που παρουσιάσει το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας (πολιτικοοικονομικό-θρησκευτικό), έχει αφοπλιστεί και είναι μέσα στην απόλυτη αρρώστια, μέσα στην απόλυτη σχιζο-φρένια, μία ακόμα λέξη που δεν είναι τυχαία καθώς προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις "σχίζειν" (=διαχωρισμός. ΔΙΑΙΡΕΣΗ) και "φρένα" (=λογική, μυαλό).


Η νοοπάθεια, που αιτία της είναι η διαίρεση του Νου, καταντά τον άνθρωπο να μην είναι ο εαυτός του, να είναι λες και κατοικεί κάποιος άλλος μες το σώμα του. Γι' αυτό και χρησιμοποιείται η λέξη "δια-βολος" επειδή είναι αυτός που έχει δια-βάλει το Νου των ανθρώπων μέσω των παγκοσμίων θρησκευτικών και πολιτικών εξουσειων πάσης φανερης και κρυφης μορφης


Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι . . .